Montering af ventilator i loft og væg

Montering af ventilator i loft og væg

For at få bedre ventilation kræves der mere luft. Her forklarer vi, hvordan du kan montere en ny ventilator i loft og væg. Se eventuelt også videoen nederst som vores hvordan du monterer en ventilator eller ventilation. Hvis du ikke selv har lyst til at rode med montering af ventilator i loft eller væg. så kan du lade vores autoriserede elektriker samt diamantborer klare opgaven for dig. Udfyld formularen her. 

Indhent tilbud montering af ventilator i loft eller i væg

Ventilator montering væg diamantboring

Ventilation gennem ventilator i loft og væg

Hvis vanerne i et hus ændrer sig, eller du laver designændringer, kan ventilationen i huset blive drastisk påvirket. I et hus fra 40’erne har de både efterisoleret og monteret nye 3-glas vinduer og familien der bor der i dag bruger aldrig pejsen. Der er sket meget siden huset blev bygget med en dengang velfungerende funktion. De fleste ændringer påvirker ventilationen i hele huset negativt. Som en ret simpel foranstaltning valgte man her i huset at installere et par ventilatorer både i væg og i loft samt ventilation som DUKA Ventilation Montering, fungerer også. Men her skriver vi om montering af ventilator i loft og væg.

Læs mere: DUKA tilbud

Ventilator i loft og væg er tilpasset alle typer rum med naturligt træk eller ventilatorstyret udsugning. I soveværelser, stuer og spisestuer er de ofte placeret over et vindue. I dette hus var pladsen dog optaget af el ledninger så valget faldt på et andet sted på væggen. Rum større end 25 kvadratmeter bør have to eller flere ventiler.

Montering af ventilator i loft & væg pris og info - Få boret et hul i væg eller i loftet og monteret en ventilator af vores autoriseret elinstallatør

Montering af ventilator i loft og væg – sådan gør du

Du skal bruge et sæt indblæsningsarmaturer, boremaskine, 6 mm bor, hulsav og latexfuge.

For at installere en ventilator i loft eller væg skal du gøre følgende:
Vælg et godt sted, gerne over et vindue. Sørg for, at der ikke er elektriske ledninger i væggen, hvor du skal lave huller til ventilen.

Bor først et lille hul for at markere, hvor ventilen skal placeres. Så kan du nemmere justere, hvis den ikke kommer helt ud udenpå. Brug et 6 mm bor, der er mindst lige så langt, som huset er tykt. Sørg for, at hullet hælder lidt udad, nedad. Hvis der er kondens, skal det løbe ud og ikke ind.
Vær på vagt med det sidste stykke, når boret går gennem panelet, så det ikke fliser store spåner i panelet.

Tid til at save det rigtige hul. Brug en hul sav til dette, som kan lejes på maskinudlejningssteder. Sav efter målene i ventilationsaggregatets monteringsbeskrivelse. Med hulsaven savede du lag for lag igennem. Når saven er fuld, skal du plukke stykkerne ud, før du fortsætter med at save. Sav også udefra, som ved al pladesavning, er det nemt at blive tilhugget og grim ellers.

Mål tykkelsen af ​​væggen. Sav røret af til den korrekte længde. Fjern graterne, “skægget”, der bliver tilbage ved savning.

Begynd at montere ventilen udefra. Læg latexfugen rundt om hullet, inden ventilatoren skrues på.

Monter ydervægsgitteret nedad for vandafledning. Skru på. Gentag proceduren på indersiden. Klar.

Har du brug for hjælp med montering af ventilator i loft og væg?

Hvis du har brug for hjælp med montering af ventilator i loftet eller i væggen, kontakt en byggefirma som f.eks. Sjællands Byg og få monteret ventilatoren på bedste måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliv ringet op

Udfyld formularen og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt

Send os en besked få en pris - udfyld formularen her